Tennisclub Margraten online

de gezelligste tennisvereniging in de Gemeente Margraten

Tennisclub Margraten Facebook

De juniorencommissie staat altijd klaar voor de jeugd! Zij is verantwoordelijk voor alles wat de jeugd betreft en zorgt dus ook voor de organisatie van alle jeugdactiviteiten. Bij de juniorencommissie kunnen jij of je ouders altijd terecht met vragen en onduidelijkheden. Natuurlijk zijn ook nieuwe ideeën altijd welkom. Lijkt het je leuk ook om lid te worden van de jeugdcommissie? Dan meld je graag bij Bjorn Boumans of loop een dagje mee bij een activiteit.

Ook in 2018 wil TCM haar jeugdleden weer trainingen en competitietennis aanbieden én tegemoet komen in de kosten hiervoor. Onderstaand een overzichtje van de kosten voor de jeugdleden in 2018.

 

Contributie

Je betaalt contributie om lid te zijn van de club. Van deze contributie betaalt de club de huur, de stroomrekening etc. Jullie bijdrage is:

-Pupillen (tot 12 jaar): € 50,-

-Junioren (12 tot 18 jaar): € 80,-

 

All-in pakket Jeugd t/m 17 jaar

Naast het lidmaatschap bij onze club kun je ervoor kiezen om het all-in pakket te nemen. Wat zit er in het all-in pakket?

  • In het all-in pakket zitten 30 tennislessen per jaar gebaseerd op een gemiddeld groepsaantal van 5 personen.
  • Ook zit er een deelname aan 5 activiteiten per jaar in, uitgaand van een gemiddeld bedrag per activiteit van 4 euro.
  • De bijdrage voor het spelen van jeugdcompetitie wordt in het all-in pakket door TCM betaald. De bijdrage per team per competitieronde is:

o Rood 24,45 euro per team

o Oranje, 24,45 euro per team

o Groen, 37,08 euro per team

o Zaterdag, 37,08 euro per team

o Zondag, 37,08 euro per team

 

Het all-in pakket kost 19 euro per maand en zal per maand via automatisch incasso worden geïnd.

Als optie op het All-In pakket is de deelname aan de Kidsmiddag op vrijdag. Per jaar worden er 23 Kidsmiddagen aangeboden, de optie kost 2 euro per maand. (24 euro per jaar, 1,04 euro per keer).

Deelname aan training, competitie en activiteiten kunnen net als voorheen ook apart afgenomen worden. De kosten zullen dan wel duurder uitvallen ten opzichte van het all-in pakket.

Competitie

Uit ervaring weten we dat als kinderen competitie spelen ze met sprongen vooruitgaan en het tennisplezier alleen maar toeneemt.

Voor het deelnemen aan de competitie betaalt de club een bijdrage aan de tennisbond, kopen we ballen en zorgen we voor een maaltijd. Om het competitie spelen te stimuleren hoef je als jeugdlid geen competitiebijdrage te betalen. Van jeugdleden verwachten we dat ze meedoen aan competitie.

Bovendien verwachten we van de ouders dat zij de teams begeleiden bij het competitie spelen.

Dit voorjaar nemen we wederom deel aan de Tenniskids World Tour met een Rood, Oranje en een Groen team. De wedstrijden van deze teams worden op de zondagochtend gespeeld. Tevens hebben we een mix-team en een jongensteam in competitie.

We wensen alle teams heel veel plezier en succes toe en…. het is natuurlijk heel leuk als er ook mensen langs de baan staan die je aanmoedigen….. dus kom gerust eens een kijkje nemen als de jeugd competitie speelt.

 

Wat is Rood, Oranje en Groen?

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

 

Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

 

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

 

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

 

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

 

Junioren activiteiten 2018

 

  • Zaterdag 7 april vanaf 16.00 uur:           Ouder – Kind toernooi (jeugd icm volwassenen)
  • Woensdag 9 mei vanaf 16.00 uur:          Hemelvaarttoernooi (Jeugd)
  • Vrijdag 29 juni of Zaterdag 30 juni:       Clubkampioenschappen Jeugd (voorrondes)
  • Maand Juli/ Augustus:                              Clubkampioenschappen Senioren (voorrondes)
  • September:                                                   Finales Clubkampioenschappen
  • Oktober:                                                        Halloweenactiviteit (Jeugd en Senioren)
  • December:                                                    Winteractiviteit (Jeugd)

 

Vragen?

Neem svp contact op met een van de commissieleden of stuur een berichtje naar tcmjeugd@live.nl.