Competitie Jeugd

Competitie

Uit ervaring weten we dat als kinderen competitie spelen ze met sprongen vooruitgaan en het tennisplezier alleen maar toeneemt. Voor het deelnemen aan de competitie betaalt de club een bijdrage aan de tennisbond, kopen we ballen en zorgen we voor een maaltijd. Om het competitie spelen te stimuleren hoef je als jeugdlid geen competitiebijdrage te betalen. Van jeugdleden verwachten we dat ze meedoen aan competitie. Bovendien verwachten we van de ouders dat zij de teams begeleiden bij het competitie spelen.

 

Dit voorjaar nemen we wederom deel aan de Tenniskids World Tour met een Rood, Oranje en een Groen team. De wedstrijden van deze teams worden op de zondagochtend gespeeld. Tevens hebben we een mix-team en een jongensteam in competitie.

 

We wensen alle teams heel veel plezier en succes toe en het is natuurlijk heel leuk als er ook mensen langs de baan staan die je aanmoedigen, dus kom gerust eens een kijkje nemen als de jeugd competitie speelt.

 

Wat is Rood, Oranje en Groen?

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

 

Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

 

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt a an de verdere ontwikkeling. De kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

 

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt 13 gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

 

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 66 0414629

Address

Bernhardlaan 42
6269 CZ Margraten